Det er matvarer jeg aldri har smakt på eller spist tilberedt. På denne listen var bl.a. gresskar. Jeg har aldri smakt gresskar, bare skåret ut ansikter i anleding halloween. Jeg har lest litt rundt på nett om hva man kan bruke gresskar til, det er overraskende mye. Frøene i gresskaret er f-eks. sunnt (har omega-3 fettsyrer,proteiner og fiber som er bra immunforsvaret) og egner seg godt som snacks om man rister dem.
Har hørt mye om gresskarpaien, som er en tradisjonell amerikansk dessert. Jeg har lurt på hvordan dette smaker - og om det er så godt som det ser ut som.
Har hørt mye om gresskarpaien, som er en tradisjonell amerikansk dessert. Jeg har lurt på hvordan dette smaker - og om det er så godt som det ser ut som.
Fra og med i dag trenger jeg ikke å lure mer på det, for nå har jeg bakt min første gresskarpai. Syns den ser bra ut med tanke på at dette var første forsøk. Nå vet jeg ikke om den har den rette konsistensen eller smaker riktig, men jeg syns den smakte godt.
Lagde gresskarpuréen fra bunnen av - rensing, dampsteking og knusing. Det var litt styr med å få skrapt vekk alle trådene, de satt godt fast. Det var dette og dampingen av gresskaret som tok mest tid da det trengte minst 45.min på å bli mør. Så måtte paibunnen stå noen minutter i ovn før jeg hadde i fyllet.
Jeg lot den få bli kald før jeg smakte. Om sant skal sies, er denne paien ikke den beste jeg har smakt men langt i fra den verste.
Smaken er god, kanskje litt uvant og konsistensen er nesten den samme
som konsistensen på kald rømmegrøt. Den har en fin sødme og god kryddersmak
,så den lukter den himmelsk. Den er også ganske mektig så jeg nøyer meg med litt av gangen.
Dette var en fin matopplevelse. Det er spennende å utvide mathorionten litt. Om jeg noen gang skulle finne på å lage denne på nytt, tenker jeg at det kan være spennende å prøve gresskarpuré på boks. Da slipper man rensing og damping.
Oppskriften fant jeg her.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar